Het festival ziet er natuurlijk anders uit dan gehoopt. Dit heeft uiteraard te maken met de gevolgen van de coronapandemie en de hieruit voortvloeiende gevolgen voor de evenementen- en horecasector.
Zoals ook in onze statuten te lezen is staat Stichting Vreemde Vogels voor het creëren van een cultureel podium voor kunstenaars en artiesten om zo hun talent te stimuleren – meer dan ooit voelen wij de noodzaak om ons hier hard voor te maken. Ondanks de beperkingen en uitdagingen die een volgende editie ongetwijfeld met zich mee zal brengen, zijn onze ambities alleen maar gegroeid.

We hebben dit jaar gemerkt dat veel locaties, ook in andere steden, door de RIVM-maatregelen voorlopig de voorkeur geven aan een evenement in de buitenlucht – op het terras, bijvoorbeeld – zodat er meer publiek aanwezig kan zijn. We hebben daarom besloten om de 2021-editie te verplaatsen naar de zomer, in de verwachting dat we nog te maken zullen hebben met de regels die door het RIVM zijn opgelegd. Tevens merken we dat het organiseren van acts in de buitenlucht de bezoeker een veilig gevoel geeft en dat veel locaties buiten – de 1,5-metermaatregelen in acht houdend – meer mensen kunnen verwelkomen. We verwachten daarom dat het beoogde bezoekersaantal niet beïnvloed zal worden.