PICA PICA

Pica_Pica_1Pica Pica brengt unieke plekken in Rotterdam samen met een Parade

De ekster (Latijns: pica pica) is één van de intelligentste vogels en staat bekend om zijn verzamelwoede van opvallende glinsterende objecten. Pica Pica heeft als doel het verzamelen van de meeste opvallende en nieuwste plekken in verschillende wijken van Rotterdam tijden een Parade. Deze wordt georganiseerd op verschillende plekken in de stad, met het centrum als centraal punt.

“Verscheidene buurten in opkomst krijgen steeds meer unieke plekken (koffietentjes, kapperszaken, concept stores, lunchrooms, design shops, streetwear e.a.), maar werken nog erg onafhankelijk. Wij willen bijdragen aan de toegankelijkheid en diversiteit van Rotterdam als cultuurstad door deze plekken op de kaart te zetten”, aldus de organisatie. Middels ‘Pica Pica Parade’ worden de leukste onafhankelijke plekken en locaties in Rotterdam met elkaar verbonden met een overkappend thema, waarbij muziek en kunst centraal staan en een kruisbestuiving wordt aangemoedigd.

Nieuwe Rotterdamse artiesten staan samen met lokale en van buiten Rotterdam komende kunstenaars centraal tijdens de Parade met meerdere instores- en terras concerten. Maar denk ook aan bijvoorbeeld exposities van lokale Rotterdamse kunstenaars. Pica Pica laat aan heel Nederland zien dat Rotterdam erg veel leuks heeft te bieden en een stad in ontwikkeling is waar opkomende initiatieven een kans krijgen. Met de Parade-route zullen mensen van buiten Rotterdam de stad ervaren als een local.