De organisatie wordt gedaan door Stichting Vreemde Vogels die al enkele jaren dezelfde succesformule neerzet in o.a. Amsterdam met Duifies 020, Songbird 078 Festival in Dordrecht, Vlaamse Gaaien Festival in Antwerpen en in Rotterdam met de Pica Pica Parade(s). Stichting Vreemde Vogels heeft als doel podia te creëren voor muzikanten en kunstenaars in verschillende steden. In de diverse steden is de belangrijke functie van de stichting reeds bewezen en hebben we ondertussen meer dan 250 lokale muziekacts en kunstenaars een platform kunnen bieden. Daarnaast zijn er uit het festival nieuwe blijvende podia ontstaan waar lokaal (beginnend) talent zich kan ontwikkelen.

Stichting Vreemde Vogels werd in 2016 opgericht en snel groeide dit uit tot een gedreven team van vrienden, lokale fotografen, promoters, illustratoren, die steden vol culturele diversiteit en een broedplaats van talent op de kaart willen zetten. Dit doen we sinds de start in Rotterdam met Pica Pica, maar elk jaar komen er meer steden bij. We kijken hierbij naar behoefte vanuit de bewoners en muzikanten.

Rotterdam: www.picapica010.com
Amsterdam: www.duifies020.com
Den Haag: www.storks070.com
Dordrecht: www.songbirds078.com
Leiden: www.vrijevogelsfestival.com
Antwerpen: www.vlaamsegaaienfestival.com
Delft: www.hoogvliegers015.com
Woerden: www.wijzewoerden.com
Alkmaar: www.alkmaaracoustics.com
Haarlem: www.haarlemsehoogvliegers.com
Utrecht: www.koekoek030festival.com

Diversiteit binnen ons team én binnen ons programma staat bij de organisatie van Picapica010 hoog in het vaandel. In de meest diverse stad van Nederland willen wij binnen de programmering en ons team een afspiegeling zijn van haar inwoners. Nog meer dan in voorgaande jaren willen we ons daarom inzetten voor een divers en kleurrijk team, programma en publiek, dat past bij het beeld van Rotterdam voor (en door) al haar inwoners.