WINTERPARADE 2017

Muziek en kunst samengebracht tijdens pop-up festival Pica Pica Winterparade in Rotterdam

Na de succesvolle Pica Pica Parade in de zomermaanden juni, juli en augustus gaat de organisatie door met het uitlichten van talenten in Rotterdam met een wintereditie in februari. Elke zaterdag en zondag wordt winkelend publiek en nietsvermoedende cultuursnuivers verrast.

Verscheidene buurten in opkomst krijgen steeds meer unieke plekken (koffietentjes, kapperszaken, concept stores, lunchrooms, design shops, streetwear e.a.), maar werken nog erg onafhankelijk. Rotterdamse kunstenaars worden tijdens de Pica Pica Winterparade samengebracht met lokale muzikanten op de leukste hotspots. Acht evenementen in Stadsdeel Centrum staat centraal tijdens de eerste Winterparade. 

De ekster (Latijns: pica pica) is één van de intelligentste vogels en staat bekend om zijn verzamelwoede van opvallende glinsterende objecten. Stichting Pica Pica wil bijdragen aan de toegankelijkheid en diversiteit van Rotterdam als cultuurstad door deze plekken op de kaart te zetten. Dit wordt o.a. gedaan met instore optredens van Rotterdamse singer-songwriters en bands en exposities van lokale kunstenaars.