ZOMERPARADE 2017

Pica Pica gaat de zomer van 2017 de leukste Rotterdamse kunstenaars samenbrengen met lokale muzikanten op de leukste hotspots. Verscheidene buurten in opkomst krijgen steeds meer unieke plekken, maar werken nog erg onafhankelijk. Pica Pica gaat elk weekend in juni, juli en augustus de nieuwste pareltjes van Rotterdam uitlichten met pop-up evenementen in de stad.

Wij willen bijdragen aan de toegankelijkheid en diversiteit van Rotterdam als cultuurstad door de nieuwste hotspots en talenten op de kaart te zetten. Dit deden we bijvoorbeeld in de zomer van 2016 met een pop-up festival op 26 verschillende plekken, o.a. V11, Stroop, Memory Lane, Wattnou en Bokaal.

De ekster (Latijns: pica pica) is één van de intelligentste vogels en staat bekend om zijn verzamelwoede van opvallende glinsterende objecten. Pica Pica wil bijdragen aan de toegankelijkheid en diversiteit van Rotterdam als cultuurstad door deze plekken op de kaart te zetten. Dit wordt o.a. gedaan met instore optredens van Rotterdamse singer-songwriters en bands en exposities van lokale kunstenaars.